QUI SOM?

L’AFA (Associació de Famílies d’Alumnes) va ser creada fa més de vint anys per poder contribuir a la millora de la qualitat del sistema educatiu i de les condicions d’escolarització de l’alumnat mitjançant l’aportació d’idees, projectes i recursos, tot fomentant el sentiment de pertinença al centre i al seu entorn.

 

Actualment, l'AFA està coordinada, organitzada i dirigida per una Junta directiva, la qual està formada per un grup de 10 mares i pares de l'escola que de forma voluntària hem adquirit la responsabilitat de participar en el funcionament del centre.


COMPETÈNCIES DE L’AFA DE L’ESCOLA JAUME BALMES:

- Participació en el Consell Escolar, junt amb tres representants del sector pares i mares, amb els representants del professorat, amb l’Equip Directiu, amb el representant de l’Ajuntament i amb el representant del personal administratiu i de serveis que treballa a l’Escola.

- Participació en el Consell Escolar Municipal, junt amb representants de les AMPAs i AFAs, del professorat i les Direccions de la resta de centres educatius del municipi, així com també amb representants del diferents grups polítics amb representació al consistori.

Organització de les activitats extraescolars esportivesservei d’acollida. Totes aquestes activitats són aprovades i supervisades pel Consell Escolar.

- Aportacions econòmiques per adquirir material que ajuda a donar als nostres fills/es millors condicions escolars, així com  subvenció de diversos esdeveniments: l’esmorzar de l’últim dia del 1r trimestre, una part del viatge de final de curs dels alumnes de 6è, algunes activitats contractades en el marc de les festes que se celebren a l’escola.


- Gestió del servei de menjador juntament amb la Direcció.


- Organització de la Festa de final de curs i en què els alumnes de sisè reben un petit obsequi com a record del seu pas per l’Escola.


- Organització d’activitats formatives (xerrades, escola de pares i mares, tallers) que afavoreixen l'educació dels nostres infants i faciliten el coneixement i la relació entre les famílies.REUNIONS DE L’AFA:

Com ens organitzem?


  • Es convoca una assemblea general un cop a l’any, normalment durant el primer trimestre, per tal d'aprovar el pressupost anual, presentar les novetats del servei menjador, extraescolars, etc. i torn de precs i preguntes.

  • Els membres de la Junta estem dividits en diverses comissions, cada una de les quals es reuneix en funció de les necessitats concretes. 

  • Tota la Junta ens reunim una vegada al mes per tractar temes comuns i informar de les tasques dutes a terme per les comissions. 

  • El curs 2021-2022, la Junta està formada pels següents integrants:        Lucía López: presidència, extraescolars, festes, i comunicació.
        Elise Bredillet: vicepresidència, tresoreria, comunicació, i espais.
        Mireia V.: secretaria, solidaritat i espais.
        Eva Arranz: festes, i espais.
        Thais Conde: festes, solidaritat, i menjador i acollida.
        Patricia Ruíz: festes.
        Anna Jordà: festes.
        Vanessa González: menjador i acollida, i espais.
        Iris Claverí: menjador i acollida, espais, festes i comunicació.
        Aïda Puig: extraescolars, i festes.
        Sara Martínez: solidaritat, i comunicació.